ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Projekt Zachraň hotel ubytuje zaměstnance nasazené v první linii. K dispozici má již půl druhého tisíce lůžek


Platforma Zachraň hotel společností Amazing places a Mevris začíná poskytovat volné ubytovací kapacity pro zdravotnický a záchranný personál. Ten tak může získat nouzové ubytování v době, kdy kvůli riziku přenosu nákazy nemůže bydlet se svou rodinou. Projekt nyní nabízí přes 1 500 lůžek po celé České republice, o konečné číslo se však nejspíš jednat nebude, neboť se k platformě se mohou nadále zapojovat i další poskytovatelé ubytování.

Cestovní ruch je celosvětově jedním z nejvíce zasažených odvětví současné krize. Provozovatelé ubytování v těchto týdnech zápasí o přežití a vyhlížejí možnost opět nabízet své služby. Projekt Zachraň hotel společností Amazing places a Mevris se rozhodl poskytnout volné ubytovací kapacity lékařům, zdravotníkům nebo členům záchranných složek.

“Díky hotelům a penzionům, které se postupně zapojují do našeho projektu, můžeme nabídnout těmto pracovníkům bezplatné nebo zvýhodněné nouzové ubytování, které jim poskytne azyl v době, kdy potřebují z důvodu ochrany svých rodin najít náhradní ubytování,“ vysvětluje smysl platformy Petr Kotík, zakladatel Amazing Places.

Přihlásit se může kdokoliv

Původní myšlenka projektu mířila k pomoci českým hotelům. Jakýkoliv z nich se může již v tuto chvíli přihlásit a nabízet poukazy na ubytování ve svém zařízení na dobu, kdy bude opět umožněno volně cestovat po Česku.

Podobnou aktivitu připravují tvůrci i na Slovensku, kde společnost Amazing Places rovněž působí. Díky koupi voucheru se mohou lidé, trávící čas v domácí karanténě, těšit na dovolenou ve vybraném místě v tuzemsku. Nejen, že podpoří ubytovací zařízení a umožní jim co nejhladší návrat do běžného provozu, ale zajistí si tak i plány na letošní dovolenou.

Celá platforma Zachraň hotel je nekomerční. Služby poskytované v rámci projektu jsou zdarma a ze zakoupených pobytů nejsou nárokovány žádné poplatky a provize. Veškerá podpora tak směřuje v plné výši zapojeným zařízením.